جلوگیری از مرگهای خاموش با نصب سیستمحرارت مرکزی
انتظارات از شهرداریها این است که افراد دارای پروانه کسب را در ساخت وسازها به کار بگیرند زیرا این کار اولین گام عملیاتی کردن اصلاح الگوی مصرف است. بیژن عطارد رییس اتحادیهسازندگان در و پنجره و تاسیسات مکانیکی در یک نشست خبری گفت: استفاده از افراد دارای پروانه کسب در ساخت و ساز به عملیاتی کردن الگوی صحیح مصرف در کشور کمک میکند و این کار اثرگذارتر از حرف و شعار و تیزرهای تلویزیونی است که همه ساله به منظور بهینهسازی مصرف سوخت به نمایش درمیآید.
وی از برگزاری دومین همایش مجریان تاسیسات مکانیکی ساختمان و اولین همایش سازندگان در و پنجره در ۲۵ آذرماه جاری خبر داد و گفت: این دو همایش با عنوان اصلاح و بهینه سازی مصرف سوخت در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران واقع در پل گیشا برگزار میشود.
عطارد حضور مسئولان و مدیران سازمانهای متعدد اعم از سازمان نظام مهندسی، مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی، سازمان بازرگانی استان تهران، شورای اصناف کشور، مجمع امور صنفی تولیدی و خدماتی فنی، سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، شرکت ملی گاز، سازمان فنی و حرفهای کشور و سازمان مسکن و شهرسازی استان تهران در این همایش را مورد اشاره قرار داد و افزود: هدف از برگزاری این دو همایش اهمیت دادن به مقوله اشتغال مجریان تاسیسات مکانیکی و سازندگان در وپنجره به دلیل رعایت الگوی صحیح مصرف است.
او گفت: اگر ارگانهای مذکور و مرتبط با حوزه ساختمان با اتحادیه همکاری کنند، می توانیم اعضای خود را آموزش بدهیم و به این ترتیب افراد آموزش دیده در حوزه ساختمان مشغول به کار شوند زیرا افراد صنفی که در حوزهها متشکل هستند را میتوان آموزش داد ولی افراد پراکنده قابل آموزش دادن نیستند.
رییس اتحادیه سازندگان در و پنجره و تاسیسات مکانیکی همچنین از برپایی کارگاههای آموزشی و نمایشگاه عرضه محصولات تولیدکنندگان لوازم تاسیساتی در حاشیه همایش مذکور خبر داد.
عطارد در ادامه درباره نقش سازندگان در و پنجره در اصلاح الگوی مصرف گفت: به طور کلی بازشوهای ساختمانی (در و پنجره) تا سقف ۱۵ درصد از هدر رفت منابع و انرژی در ساختمانها جلوگیری می کنند به عبارتی اگر بتوانیم در و پنجرههایی تولید کنیم که تبادل گرما وسرما کمتر شود، در آن صورت ۱۵ درصد از هدررفت انرژی جلوگیری کردهایم.
وی با بیان اینکه نحوه اجرای امور ساختمانی تاثیر به سزایی در مصرف سوخت دارد، اظهار کرد: به طور مثال برای آنکه تاسیسات مکانیکی را راهاندازی کنیم به طراحی، محاسبه و اجرای صحیح نیاز داریم اما متاسفانه در حال حاضر به علت پارهای اشکالات یا نبود کنترل دقیق در طراحی تاسیسات ساختمانی با مشکلات بسیاری روبرو هستیم؛ به نحوی که به جای طراحی مرکزی از یک پکیج یا بخاری گازی در موتورخانهها و شوفاژ خانهها استفاده میکنیم در صورتی که اگر وزارت مسکن یا شهرداری همکاری کنند تا از نصب پکیج یا بخاری در اتاق جلوگیری شود، اولین گام در راه صرفه جویی انرژی در ساختمان برداشته شده است.
رییس اتحادیه سازندگان در و پنجره و تاسیسات مکانیکی با اشاره به موضوع مرگهای خاموش گفت: وقوع مرگهای خاموش عمدتا به دلیل استفاده مستقیم بخاری گازی در اتاق یا محل زندگی افراد است، در صورتی که اگر از سیستمهای حرارت مرکزی در شوفاژخانهها استفاده کنیم هم در مصرف سوخت صرفه جویی میشود و هم شاهد مرگهای خاموش نخواهیم بود.
عطارد در پایان همکاری تمام دستگاههای مرتبط در بخش مسکن را خواستار شد و اظهار کرد: وزارت مسکن با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان، میتواند در خصوص تهیه آییننامه نظام صنفی کارهای ساختمانی (ماده ۲۹ قانون نظام مهندسی) وارد عمل شود و به این طریق بخش اعظمی از مشکلات حوزه مسکن را حل کند. ما از وزارت مسکن و شهرسازی می خواهیم به تعهدات خود با مرکز اصناف و بازرگانان در خصوص مجریان لوله کشی گاز ساختمانها عمل کند.
دیدگاه جدیدی بگذارید